Heerlijk bananenbrood

Wil je een lekker bananen brood bakken zonder gluten maar mag je ook geen noten? Ik heb hier een lekker recept voor je zonder amandelmeel

Het was koud en de regen bleef luid tikken tegen de ramen. Op de fruitschaal prijkten drie rijpe bananen en mijn kleine keukenprinses van 2 (en een half.. oei.. belangrijk dat moet er wel bij van onze jongedame) was thuis. De hoogste tijd dus om weer eens een lekker bananenbrood te bakken. Ik bakte het eerst volgens een recept van Pauline, maar mag graag zelf experimenteren. Te meer ook omdat amandelmeel best kostbaar is en ik af en toe een jongetje over de vloer heb wat onder andere geen noten mag. Ik gunde hem ook eens stukje bananenbrood. Anyway, handjes wassen, peuter aan tafel en gaan met die banaan! Wees niet bang als je zelf niet zo vaak iets bakt, het is echt supereenvoudig!

Benodigdheden
3 rijpe bananen
3 medjooldadels
3 eieren
snufje zout
50 gram boekweitmeel
75 gram kokosmeel
optioneel 1 theelepel (rauwe) cacaopoeder
optioneel 1 theelepel orangezest
1 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
handje rozijnen
bakspray
cakevorm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pel de bananen en breek of snij ze in stukken. Snijd de dadels fijn. Maak deze samen fijn met blender of staafmixer zodat er een mooie gladde massa ontstaat.

Klop in een andere schaal 3 eieren met een snufje zout luchtig. Fascinerend voor je kind hoe dat geel met wit, één gele massa wordt!

Roer de bananenmassa en de eieren door elkaar.

In een andere schaal meng je het meel en de bakpoeder en eventueel de cacaopoeder en orangezest. Spatel deze meelmix door de rest heen. Op het laatst spatel je de rozijnen er door heen.

Spuit de cakevorm in met de bakspray en verdeel de massa rustig over de vorm. Mijn dochter ging er een keer enthousiast op staan meppen met een houten lepel.. geloof me dan wordt het net een blok beton. Niet lekker dus 😉 Tip: mocht je wel noten mogen eten. Dan kun je er eventueel nog wat amandelschaafsel overheen strooien.

Zet de bakvorm dan in de oven. Zelf leg ik er altijd een vel bakpapier overheen, zodat ze niet te donker kleurt.

Bak het bananenbrood 40 à 45 minuten. Je kunt even  een satéprikker in het brood prikken. Als er niets aan blijft plakken is het gaar. Eerst laten afkoelen op het rooster en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje om samen van te genieten.

Veel bakplezier!

 

ps laat het me vooral weten als je dit recept geprobeerd hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *