Pilates

Pilates is een vorm van bewegen vanuit het centrum van je lichaam, bij Pilates spreken we over je powerhouse. Het is zowel in- als ontspannend en niet onbelangrijk, veel mensen met rugklachten hebben er baat bij.

Over Pilates

Met Pilates verbetert je concentratie, leer je je ontspannen en wordt je flexibeler. Er wordt altijd uitgegaan van de individuele mogelijkheden van je lichaam.

Deze vorm van bewegen is goed te combineren met andere sporten. Zeker omdat je bij Pilates meer de dieper gelegen spieren traint. De nadruk ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Tijdens Pilates is er tevens veel aandacht voor de ademhaling en bewustwording van het lichaam.

 

Praktisch

Je hebt voor Pilates weinig nodig. Zorg dat je comfortabel gekleed bent en het liefst meerdere laagjes. Pilates doen we bij voorkeur op blote voeten. De oefeningen voeren we staand en liggend op een matje uit. Een eigen Pilates of yoga mat wordt op den duur aanbevolen. Zorg dat je voor en na de Pilates les voldoende water drinkt. We sluiten de les altijd af met een kort moment van ontspanning. Zorg dat je sokken en een vestje of eventueel een (fleece)dekentje bij je hebt zodat je niet teveel afkoelt.

Joseph Pilates

Pilates ontstond jaren geleden en werd ontwikkeld door Joseph Pilates (1883-1967).
Joseph was als kind regelmatig ziek. Hij begon met het ontwikkelen van fitness-oefeningen om de effecten van dat ziek zijn te elimineren.
Toen Joseph tijdens de eerste Wereld Oorlog gevangen werd gezet, ontwikkelde hij deze oefeningen verder.
Hij doceerde de oefeningen later vooral aan dansers.

 

SamenRaken en Pilates

Pilates docente Leonie is niet zomaar Pilates les gaan geven. Nadat zij zelf jaren lessen Pilates volgde, ontdekte zij wat deze trainingsmethode haar allemaal opleverde. Haar enthousiasme hierover wilde ze graag delen. Tevens ervaart zij het als een waardevolle ondersteuning in haar eigen lichaamsbewustzijn. Hetgeen haar tijdens het geven van Shiatsu en Reset massages goed van pas komt.
Daarnaast komt zij regelmatig mensen met rugklachten tegen. Leonie gelooft in een waardevolle wederzijdse aanvulling van Pilates en andere vormen van lichaamswerk.

Doelgroep Pilates

Jong en oud kan met Pilates meedoen. Om een indicatie te geven, mijn jongste deelnemer ooit was 9, de oudste 82! Pilates heeft vaak een imago dat het voor vrouwen zou zijn. Niets is minder waar! Mannen zijn van harte welkom en zullen ook genoeg uitdaging vinden in de lessen.

Pilatesles van Leonie

Leonie staat bekend om haar persoonlijke aandacht en begeleiding. Er wordt gekeken naar jouw mogelijkheden en wensen. Leonie heeft inmiddels ervaring met mensen met uiteenlopende klachten en zal altijd opties geven om je op jouw niveau aan de les te kunnen laten deelnemen. Momenteel geeft zij met veel passie en plezier Pilates bij David Lloyd Capelle en Lady’s Gym Kralingen .

Dag

Tijd

Locatie

Donderdag (v.a. 12 jan. 2017) 19:30 – 20:25 David Lloyd Capelle a/d IJssel
Vrijdag 10:15 – 11:10 David Lloyd Capelle a/d IJssel
Zaterdag 10:30 – 11:30 Lady’s Gym Kralingen

Om deel te nemen aan Pilatesles dien je lid te zijn of een strippenkaart (ook mogelijk in Kralingen) te hebben bij de desbetreffende club.

Wil je wel eens een kennis maken met Pilates? Dat kan gewoon bij jou thuis. Alleen of met een groepje. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Klanten over Pilates les van Leonie

Wanneer je benieuwd bent naar de ervaringen van anderen, kun je deze lezen bij referenties.
pilates

Opdrachtgevers waarvoor en waarmee samengewerkt is/wordt

David Lloyd Capelle a/d IJssel – David Lloyd Blijdorp, David Lloyd Dordrecht – Sportschool IJsselmonde – Fit all Day Ridderkerk – Fit all Day Leidschenveen – Lady’s Gym Kralingen – Move Along Studio – DPFC (kromhoutstraat) – Wellnesselande Barendrecht – Achmea Health Hoogvliet – Basic Fit IJsselmonde (voorheen Gosh Sports- and Healthclub) – Bureau Rise ( t.b.v. VMBO de Wielslag ) – Fysical Hillegersberg – Fysergo (vitaliteit op het werk) – Fysiotherapie praktijk de Dijken (t.b.v. programma Samen Sportief Afvallen) – Sansi Nootdorp – WAL Sports – Oost West Centrum Rotterdam – Health Center Zuid – Pilatesstudio Zoetermeer – Tino Hoogendijk Sport & Fitness – The Fitness Center Noord – Warren’s sportinstituut