Shiatsu therapie

Met de traditionele Chinese geneeswijze als belangrijke basis en Japanse shiatsu technieken behandel ik diverse klachten. De behandeling geef ik over de kleding heen. Makkelijk zittende kleding is dus zeker aan te raden. Shiatsu maakt gebruik van druk op specifieke punten en meridianen. Ook strekkingen en rotaties worden gebruikt. Voor de massage behandeling vraag ik uitgebreid naar de klachten en doe ik een tong, pols en hara (een zone op de buik) diagnose. Waar nodig horen ook eventuele leefstijladviezen tot de behandeling.

 

Bij welke klachten kan je naar een Shiatsutherapeut?Shiatsutherapie

De keuze is reuze! Veel voorkomend zijn pijnklachten, mensen die bijvoorbeeld al tijden naar een fysiotherapeut gaan, maar daar niet verder komen. Maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld slaapproblemen, piekeren, duizeligheid, burn out-klachten, spijsverteringsklachten, een slechte concentratie, hooikoorts of pms.
Wanneer ik vermoed dat een huisartsbezoek of een andere vorm van zorg op zijn plaats is, zal ik je altijd doorverwijzen. In de overtuiging dat Westerse en Oosterse gezondheidszorg elkaar kunnen versterken en aanvullen.

Voorbereiding

Ik raad je  aan om het uur voorafgaand niet te eten. Ook vraag ik je om niet onder invloed van alcohol of drugs naar je afspraak te komen. Vergeet ook niet om eventueel medicatiegebruik vooraf te vermelden i.v.m. de invloed die medicatie kan hebben.

Praktische informatiecitaatshiatsu_03

De behandeling duurt ca. 50 minuten. I.v.m. diagnose of informeren naar de veranderingen sinds vorige behandeling, wordt er 1 ½ uur ingepland in de agenda.Voor de eerste afspraak krijg je ook een mail met vragen die ik je vraag terug te sturen voorafgaand aan de afspraak.