De alchemist: toen en nu

Paulo Coelho, een schrijver uit Brazilië schreef in twee weken tijd een boek. Het boek werd gepubliceerd maar werd een flop. De schrijver gelooft echter met hart en ziel in zijn boek en gaat naar een andere uitgever die het boek een kans geeft en opnieuw publiceert.

De Alchemist

Het boek werd een enorm succes. Ik heb het natuurlijk over het boek “De Alchemist”. Nog niet gelezen? Ik kan je het boek van harte aanbevelen! Het is een prachtig verhaal over de jonge schaapsherder Santiago die de wereld in trekt. Hij heeft een droom en besluit deze te volgen. Een eenvoudig verhaal met een krachtige boodschap. Volg je droom, luister naar je hart en maak je eigen legende waar.

de alchemist

Het succes van de alchemist

Nu, 25 jaar en vele andere boeken later blikt Paulo Coelho terug op het succes van de Alchemist. Dit doet hij voor het eerst op de Amerikaanse televisie samen met Oprah Winfrey. Benieuwd? Een klein gedeelte uit het eerste gedeelte van dit gesprek vind je terug boven deze blog. Kun je alsnog besluiten of je het boek wel of niet waard vind om te gaan lezen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *