Pilates

Pilates is een vorm van bewegen vanuit het centrum van je lichaam, bij Pilates spreken we over je powerhouse. Het is zowel in- als ontspannend en niet onbelangrijk, veel mensen met rugklachten hebben er baat bij. Ook zorgt het ervoor dat je houding verbetert, wat met ouder worden zeker in je voordeel werkt.

Pilates verbetert ook je concentratie, leert je ontspannen en maakt je flexibeler.

Deze vorm van bewegen is goed te combineren met andere sporten. Zeker omdat je bij Pilates meer de dieper gelegen spieren traint, die normaal niet zoveel aan bod komen. De nadruk ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Tijdens Pilates is er daarnaast veel aandacht voor de ademhaling en bewustwording van het lichaam.

Pilatesles bij Leonie 

Door de jaren heen heb ik een meer persoonlijke invulling gegegeven aan mijn lessen. Ook al verzorg ik groepslessen, ik geef veel persoonlijke begeleiding en ik heb aandacht voor wat elke deelnemer nodig heeft.

Door de opbouw van de les kom je in een flow terecht waardoor je je nog meer kunt concentreren op jezelf, kunt voelen in je lichaam en uit je hoofd kunt komen. En… er mag ook gewoon altijd gelachen worden. Want het mag ook gewoon fun zijn!

De mooiste omschrijving van mijn lessen kreeg ik van mensen die eraan mee hebben gedaan. ,,Jij geeft Pilates op een yoga-manier.”

Ik ben heel creatief in vervangende oefeningen, zodat je eigenlijk altijd op jouw niveau mee kunt doen.

Ieder mens heeft zijn eigen tempo en elk lijf is uniek. Daarbij kan ik ook mensen verder helpen die met bepaalde klachten rondlopen. Dankzij mijn ervaring met lesgeven aan mensen met uiteenlopende klachten, mijn intuïtie en eigen ervaring in revalidatie kan ik daar een steentje aan bijdragen.

Ik maak verder gebruik van mijn kennis van Yoga en de chinese geneeskunde.

Ik eindig de les altijd met een moment van diepe ontspanning.

Als je interesse hebt om te starten met Pilates

Dit zijn mogelijkheden waar je aan kunt denken.

Online in een betaalde Facebookgroep. Je kunt dan les volgen wanneer het jou uitkomt en je hebt geen oppas nodig.

Individueel als je liever eens 1-1 de techniek rustig doorneemt of geen behoefte hebt aan groepsles. Dit kan online of live.

Groepsles in Oud-Beijerland

Pilates op scholen

Wil je meer weten? Stuur me gerust een mail via leonie@samenraken.nl

Wie kan er mee doen met Pilates?

Jong en oud kan met Pilates meedoen. Om een indicatie te geven, mijn jongste deelnemer ooit was 9, de oudste 82! Pilates heeft vaak een imago dat het alleen iets voor vrouwen zou zijn. Niets is minder waar! Mannen zijn van harte welkom en zullen ook genoeg uitdaging vinden in de lessen.

Praktisch

Je hebt voor Pilates weinig nodig. Zorg dat je comfortabel gekleed bent en het liefst meerdere laagjes kleding draagt. Pilates doen we bij voorkeur op blote voeten. Mocht je toch sokken aan willen, zorg dan dat ze antislip zijn i.v.m. het gevaar van uitglijden. De oefeningen voeren we staand en liggend op een matje uit. Zorg dat je voor en na de Pilates les voldoende water drinkt.

Hoe Pilates in mijn leven kwam?

De eerste keer dat ik Pilatesles volgde, ervaarde ik als bijzonder. Ik voelde er gelijk een klik mee al heb ik daar jaren niets mee gedaan. Tot ik na een tijd geen Pilates opeens weer rugpijn kreeg. Ik begon er weer mee en waarempel, de pijn verdween weer. Ik heb me in 2013 geschoold tot Pilatesdocente.

Stukje geschiedenis over Pilates

Pilates ontstond jaren geleden en werd ontwikkeld door Joseph Pilates (1883-1967).

Joseph was als kind regelmatig ziek. Hij begon met het ontwikkelen van fitness-oefeningen om de effecten van dat ziek zijn te elimineren. Toen Joseph tijdens de eerste Wereld Oorlog gevangen werd gezet, ontwikkelde hij deze oefeningen verder. Hij doceerde de oefeningen later vooral aan dansers. Pilates is dus een stuk ‘jonger’ als Yoga en je zult dus ook oefeningen tegenkomen die enige gelijkenis vertonen met Yoga-houdingen.

pilates

Opdrachtgevers waarvoor en waarmee ik (heb ge)werk(t)

David Lloyd Capelle a/d IJssel – David Lloyd Blijdorp, David Lloyd Dordrecht – Sportschool IJsselmonde – Fit all Day Ridderkerk – Fit all Day Leidschenveen – Lady’s Gym Kralingen – Move Along Studio – DPFC (kromhoutstraat) – Wellnesselande Barendrecht – Achmea Health Hoogvliet – Basic Fit IJsselmonde (voorheen Gosh Sports- and Healthclub) – Bureau Rise ( t.b.v. VMBO de Wielslag ) – Fysical Hillegersberg – Fysergo (vitaliteit op het werk) – Fysiotherapie praktijk de Dijken (t.b.v. programma Samen Sportief Afvallen) – Sansi Nootdorp – WAL Sports – Oost West Centrum Rotterdam – Health Center Zuid – Pilatesstudio Zoetermeer – Tino Hoogendijk Sport & Fitness – The Fitness Center Noord – Warren’s sportinstituut – Fitness Paradise te Oud-Beijerland