Yoga Nidra

Op een dag kwam Yoga Nidra op mijn pad. Ik had er al wel vaker van gehoord en toen werd er vooral aan gerefereerd als: Een sessie Yoga nidra staat gelijk aan 4 uur slaap.
Ik kreeg in die tijd nog extreem weinig slaap (momlife.. the struggle can be real), dus het klonk als muziek in mijn oren. Al was ik tegelijkertijd nuchter genoeg om te beseffen dat dit wel een heel boude claim was. Niettemin was ik nieuwsgierig genoeg om Yoga Nidra eens te proberen.

Inderdaad, Yoga Nidra kan slaap zeker niet vervangen (duh..) maar wat een prachtige toevoeging in mijn leven is het en ik zie ook hoe anderen terecht heel blij worden van Yoga Nidra. Yoga Nidra heeft namelijk wel de eigenschap om je slaap te verbeteren omdat je makkelijker van AAN naar UIT leert te schakelen. Om heel diep te ontspannen. Maar heel eerlijk? Dat is nog maar het topje van de ijsberg van wat met Yoga Nidra mogelijk is.

Yoga Nidra draagt principes van zowel hypnose als meditatie in zich en maakt dat je heel diep kunt ontspannen en dat de activiteit van je hersengolven verandert naar theta en delta. De delta staat kun je zien als de “deep-sleep” staat. Alleen ben je er in dit geval met je bewustzijn bij.

Je komt eenvoudig dicht bij jezelf, bij je eigen essentie. Wat je ongelofelijk helpt bij het uitzoomen van al je gedachtes en emoties. Maar ook is het enorm ondersteunend in het kalmeren van je zenuwstelsel. Ik zie het dan ook als een waardevol middel wanneer je veel stress ervaart, bij heling van trauma, angsten & slapeloosheid.

Mijn eigen ervaring met Yoga Nidra maakte dat ik dit heel graag door wilde geven! Zodoende volgde ik de teacher training bij House of Deeprelax en verzorgde ik inmiddels al de nodige Yoga Nidra & Healing Nidra sessies.

Het enige wat je hoeft te doen, is lekker gaan liggen en luisteren naar mijn stem. Je intentie is om wakker te blijven en diep te ontspannen. Geen ingewikkelde Yoga houdingen dus, ook al deed de naam Yoga Nidra wellicht iets anders vermoeden.

Je kunt Yoga Nidra vanaf januari elke woensdagavond om 19.00 ervaren in Oud-Beijerland in de Boogerd. En af en toe verzorg ik ook sessies online.

Maar weet dat je me ook kunt vragen om een sessie te geven voor jouw programma of binnen jouw bedrijf. Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.