Yoga & Pilates in Oud-Beijerland

DAGTIJDLESLOCATIE
woensdag20.00-21.15YINtuïtieve yogaOctagon (de Boogerd)
donderdag09.00-10.15Pilates / YogalatesOctagon (de Boogerd)
vrijdag 09.00-10.15YINtuïtieve yogaOctagon (de Boogerd)
De Boogerd vind je op Hortensiastraat 5 te Oud-Beijerland. Er is volop parkeergelegenheid

In het Octagon, een heerlijke zaal in de Boogerd kun je genieten van fijne lessen. Laagdrempelig. Of je nu veel ervaring hebt, of helemaal voor het eerst je matje uitrolt.

Ik bied met veel liefde & plezier een veilige plek waar jij helemaal je zelf mag zijn. Waar er ruimte is om helemaal contact te maken met je lichaam en naar haar te leren luisteren. Om weer contact te maken met jouw innerlijke kompas en alle ruimte te geven voor alles wat losgelaten wil worden. Meer ruimte voor jou! Tijd voor jezelf. Ruimte voor je lijf om in te spannen & tot rust te komen. Ruimte voor balans. Ook als die in je leven misschien even ver te zoeken is. Deze lessen zijn een cadeau voor jezelf. Of zoals een deelnemer van mij het steevast uitdrukt: “een massage voor de ziel”. En ja, er mag ook gewoon gelachen worden.

Heb je interesse in een proefles? Meld je dan aan via leonie@samenraken.nl
De kosten voor een proefles zijn € 7,50

Antwoord op vele vragen🧘‍♀️

 • Wat heb ik nodig? Een matje en op woensdagavond en vrijdagochtend een kopje voor het theetje aan het einde (ter plekke zijn dekentjes, bolsters en meditatiekussens aanwezig. Heb je ze zelf kun je het wel meenemen als je dat wil.)
 • Wat trek ik aan? Lekker losse kleding of sport/yogakleding. Van yin yoga kun je best wel afkoelen, dus laagjes zijn handig. Bij Pilates een flesje water een aanrader. Neem zeker ook een lekker vest mee en sokken. Je hebt geen schoenen nodig. En je sportbeha mag bij YinYoga lekker in de kast blijven hoor. Come as you are
 • Wat kost het? Kosten zijn afhankelijk van of je losse lessen (€13,50 per les) afneemt of kiest voor een maand- (€12,00 per les) of kwartaalabonnement (€10,50 per les).
  Wil je met een abonnement twee lessen per week volgen? Dat is mogelijk. Je betaalt dan minder per les. (€ 9,25 per les bij een kwartaal abonnement en €10,50 per les bij een maandabonnement)
  Let wel, bij een abonnement krijg je ook toegang tot de online lesomgeving van SamenRaken.
 • Moet ik lenig zijn? Nee. Dat is totaal niet belangrijk. Ik nodig je ook vooral uit om niet rond te kijken en vooral te focussen op jezelf. Gebeurt bij Yin ook meestal vanzelf 😉 Yinyoga is echt een uitnodiging om te zijn in plaats van te doen. Ik bedoel: we moeten allemaal al genoeg van onszelf toch? Bij Pilates geldt net zo goed: blijf bij jezelf en voel wat jouw lijf kan in het moment.
 • Kan ik een les inhalen? Als je een keer niet kan komen, kun je wanneer er een plek open is een les inhalen op donderdagochtend, woensdagavond of vrijdagochtend. Ja dat betekent wellicht een andere les. Maar wie weet is dat juist wel heel erg verfrissend! Ook mag je altijd (vooraf in overleg met mij) een ander in jouw plaats naar de les laten gaan.
 • Heb je meer informatie over Pilates? Zeker! Je leest er hier meer over.
 • Hoeveel ervaring & kennis heb je? Ik geef sinds 2013 les in Pilates. Ik ben een autodidact met zelf veel ervaring op de mat in zowel Pilates als diverse Yogavormen. Daarnaast heb ik drie certificaten Perfect Pilates, een certificaat AALO Power Yoga/Yang Yoga 1 en heb ik de opleiding Kinder Yoga bij de AALO gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid tot Shiatsu Therapeute bij Qing-Bai waardoor ik een gedegen ondergrond heb in de meridianenleer en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ook ben ik Yoga Nidra teacher.
 • Is het alleen voor vrouwen? Welnee! Mannen zijn van harte welkom.
 • Geef je het hele jaar door les? Nee, tijdens de schoolvakanties liggen de lessen in de Boogerd stil. Voor die lessen betaal je uiteraard ook niet. Ik kies hiervoor omdat ik zelf jonge kinderen heb en omdat veel mensen in die periodes op vakantie gaan.
 • Geef je ook nog ergens anders les? Ja! Ik teach Yoga en Pilates bij Fitness Paradise op dinsdagochtend, vrijdagochtend & zaterdagochtend.
  Ook ben ik beschikbaar voor invallessen, individuele lessen, Kinderyoga of Pilates op school.
 • Kan ik je les ook live via Zoom volgen? Yes dat kan! Ik stream mijn Yintuïtieve Yoga les op woensdagavond 20.00 ook live via Zoom voor wie er om welke reden dan ook niet fysiek bij kan zijn. Dus ook als jij naar Spanje, Mexico of waar dan ook geëmigreerd bent, be welcome to join. Ook wanneer de locatie niet beschikbaar is door bijvoorbeeld een lockdown gaan alle lessen door via Zoom.
 • Ik wil graag individuele lessen volgen bij je. Kan dat? Yes, dat kan. Stuur me vooral een mail via leonie@samenraken.nl als je daar interesse in hebt. Je kunt er hier ook meer over lezen.
 • Wat is Yin Yoga? Goede vraag! Ik nam een kort videootje voor je op, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Ervaringen van deelnemers

“Dankzij Pilates heb ik mijn evenwicht letterlijk en figuurlijk hervonden. Vanwege mijn slechtziendheid was het evenwicht in het dagelijkse leven, ook op straat zoek. Tegenwoordig ben ik nog minder gaan zien, maar kan ik mij bij mijn dagelijkse wandelingen beter concentreren en ben ik beter in staat om een misstap op te vangen. Van jouw lessen heb ik in het bijzonder genoten. Met name jouw subtiele manier om fouten of zwaktes in de houding tijdens de oefeningen te corrigeren waardeerde ik zeer. De rustige en evenwichtige manier van les geven verrijkte mijn zaterdagen. Door jou heb ik geleerd om mijn oefeningen zorgvuldiger en nauwkeuriger uit te voeren. Hier heb ik ook nog van dag te dag baat bij. Pilates heeft mij mentaal sterker gemaakt.”
Gerlinde Maijer

“Dankzij de pilateslessen van Leonie leerde ik mij meer bewust worden van mijn eigen lichaam en mijn eigen grenzen. Zelfs ten tijde van een zware blessure (gebroken ribben) kon ik dankzij de persoonlijke begeleiding van Leonie gewoon pilates les blijven volgen. Ze heeft een rustige stem, weet heel goed wat ze doet en moedigt je aan om naar je eigen lichaam te luisteren, je op jezelf te concentreren en te genieten van het moment. 
Ik verliet elke les met een positief gevoel en soms wat spierpijn 😉 
De lieve en positieve woorden van Leonie tijdens de les nam ik met mij mij gedurende die dag en de dagen erna. Hierdoor bleef ik ook buiten de les dichter bij mezelf. 
Mede dankzij de positieve ervaringen van de lessen van Leonie, ben ik zelf ook de opleiding gaan volgen tot pilates instructrice. Leonie is zeker een van mijn voorbeeld ‘juffies’.”

Annemieke vd Pligt

“O wat was het weer fijn Leonie!!
Paar drukke dagen gehad. Zat hoog in mijn energie (lees onrust). Wat is het toch fijn om op deze manier weer tot rust te komen. En wederom kwam er weer genoeg los. Wat doe je toch met je lessen Yintuïtieve Yoga! Zo fijn!!

Anoniem

“Ik ben met yoga in aanraking gekomen ja een autoongeluk. Ik kon letterlijk niets anders. Waar ik dacht dat het voor eventjes was, werd het mijn grootste hobby en manier van zijn.
Yoga brengt mij tot de kern van mijn wezen. Het brengt mij naar mijzelf en door yoga ben ik gaan voelen hoe het met me gaat. Door yoga heb ik geleerd te ontspannen en te relativeren. Het houdt me soepel en sterk.
Ik had nooit gedacht dat yoga mij zoveel zou brengen. Ik heb tot nu toe 8 yogaleraressen meegemaakt. Een les van Leonie brengt me een combinatie van hard werken met de spieren maar ook op tijd ontspannen en naar binnen keren. Leonie is zacht en toegankelijk. Ze past haar lessen aan waar behoefte aan is in de groep, daarvoor heeft zij niet altijd woorden nodig. Een echte vakvrouw.”

Annemarie (deelnemer YangYoga)

BONUS!!
Ik zorg graag goed voor mijn klanten. Heb je een abonnement (live of via zoom)? Dan krijg je er gratis toegang tot mijn Online Yoga & Pilates platform bij.

Zodoende kun je ook altijd thuis nog les volgen als je extra lessen wil volgen of wanneer je een keer niet kan en de les niet in kan halen. Ook handig voor de mama’s onder ons als je even geen geen oppas hebt, maar wel lekker iets wil doen! Ook tijdens de vakanties zijn deze lessen uiteraard beschikbaar!

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail me gerust via leonie@samenraken.nl