Lesrooster Yoga & Pilates

DAGTIJDLESLOCATIE
woensdag20.00-21.15YINtuïtieve yogaOctagon (de Boogerd)
donderdag09.00-10.15PilatesOctagon (de Boogerd)
De Boogerd vind je op Hortensiastraat 5 te Oud-Beijerland. Er is volop parkeergelegenheid

De lessen bij het Octagon zijn per 1 september 2021 gestart. Heb je interesse in een proefles? Meld je dan aan via leonie@samenraken.nl
De kosten voor een proefles zijn € 7,50

Antwoord op vele vragen🧘‍♀️

 • Wat heb ik nodig? Een matje en op woensdagavond een kopje voor het theetje aan het einde (ter plekke zijn dekentjes, bolsters en meditatiekussens aanwezig. Heb je ze zelf kun je het wel meenemen als je dat wil.)
 • Wat trek ik aan? Lekker losse kleding of sport/yogakleding. Van yin yoga kun je best wel afkoelen, dus laagjes zijn handig. Bij Pilates een flesje water een aanrader. Neem zeker ook een lekker vest mee en sokken. Je hebt geen schoenen nodig. En je sportbeha mag bij YinYoga lekker in de kast blijven hoor. Come as you are
 • Wat kost het? Kosten zijn afhankelijk van of je losse lessen (€13,50 per les) afneemt of kiest voor een maand- (€12,00 per les) of kwartaalabonnement (€10,50 per les). Voor mensen met een abonnement heb ik ook een bonus. Lees vooral verder.
 • Moet ik lenig zijn? Nee. Dat is totaal niet belangrijk. Ik nodig je ook vooral uit om niet rond te kijken en vooral te focussen op jezelf. Gebeurt bij Yin ook meestal vanzelf 😉 Yinyoga is echt een uitnodiging om te zijn in plaats van te doen. Ik bedoel: we moeten allemaal al genoeg van onszelf toch? Bij Pilates geldt net zo goed: blijf bij jezelf en voel wat jouw lijf kan in het moment. Meer informatie over Pilates lees je ook hier
 • Kan ik een les inhalen? Als je een keer niet kan komen, kun je wanneer er voldoende ruimte is een les inhalen op donderdagochtend of woensdagavond. Ja dat betekent wel een andere les. Maar wie weet is dat juist wel heel erg verfrissend! Ook mag je altijd (vooraf in overleg met mij) een ander in jouw plaats naar de les laten gaan.
 • Heb je meer informatie over Pilates? Zeker! Je leest er hier meer over.
 • Ik wil graag meer weten over online lessen, kun je daar meer over vertellen? Tuurlijk! Je leest het hier
 • Hoeveel ervaring & kennis heb je? Ik geef sinds 2013 les in Pilates. Ik ben een autodidact met zelf veel ervaring op de mat in zowel Pilates als diverse Yogavormen. Daarnaast heb ik drie certificaten Perfect Pilates, een certificaat AALO Power Yoga/Yang Yoga 1 en heb ik de opleiding Kinder Yoga bij de AALO gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid tot Shiatsu Therapeute bij Qing-Bai waardoor ik een gedegen ondergrond heb in de meridianenleer en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ook heb ik de basistraining Yoga Nidra bij House of Deeprelax gevolgd.
 • Is het alleen voor vrouwen? Welnee! Mannen zijn dus ook zeker van harte welkom.
 • Geef je het hele jaar door les? Nee, tijdens de schoolvakanties liggen de lessen in de Boogerd stil. Voor die lessen betaal je uiteraard ook niet. Ik kies hiervoor omdat ik zelf jonge kinderen heb en omdat veel mensen in die periodes op vakantie gaan.
 • Geef je ook nog ergens anders les? Ja! Ik val in en heb ook vaste opdrachten bij een sportschool. Ook ben ik beschikbaar voor individuele lessen, Kinderyoga of Pilates op school.
 • Kan ik je les ook live via Zoom volgen? Yes dat kan! Ik stream mijn fysieke lessen momenteel ook live via Zoom voor wie er om welke reden dan ook niet fysiek bij kan zijn. Dus ook als jij naar Spanje, Mexico of waar dan ook geëmigreerd bent, be welcome to join. Ook wanneer de locatie niet beschikbaar is door bijvoorbeeld een lockdown gaan de lessen door via Zoom.
 • Wat is Yin Yoga? Goede vraag! Ik nam een kort videootje voor je op, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Ervaringen van deelnemers

“Dankzij Pilates heb ik mijn evenwicht letterlijk en figuurlijk hervonden. Vanwege mijn slechtziendheid was het evenwicht in het dagelijkse leven, ook op straat zoek. Tegenwoordig ben ik nog minder gaan zien, maar kan ik mij bij mijn dagelijkse wandelingen beter concentreren en ben ik beter in staat om een misstap op te vangen. Van jouw lessen heb ik in het bijzonder genoten. Met name jouw subtiele manier om fouten of zwaktes in de houding tijdens de oefeningen te corrigeren waardeerde ik zeer. De rustige en evenwichtige manier van les geven verrijkte mijn zaterdagen. Door jou heb ik geleerd om mijn oefeningen zorgvuldiger en nauwkeuriger uit te voeren. Hier heb ik ook nog van dag te dag baat bij. Pilates heeft mij mentaal sterker gemaakt.”
Gerlinde Maijer

“Dankzij de pilateslessen van Leonie leerde ik mij meer bewust worden van mijn eigen lichaam en mijn eigen grenzen. Zelfs ten tijde van een zware blessure (gebroken ribben) kon ik dankzij de persoonlijke begeleiding van Leonie gewoon pilates les blijven volgen. Ze heeft een rustige stem, weet heel goed wat ze doet en moedigt je aan om naar je eigen lichaam te luisteren, je op jezelf te concentreren en te genieten van het moment. 
Ik verliet elke les met een positief gevoel en soms wat spierpijn 😉 
De lieve en positieve woorden van Leonie tijdens de les nam ik met mij mij gedurende die dag en de dagen erna. Hierdoor bleef ik ook buiten de les dichter bij mezelf. 
Mede dankzij de positieve ervaringen van de lessen van Leonie, ben ik zelf ook de opleiding gaan volgen tot pilates instructrice. Leonie is zeker een van mijn voorbeeld ‘juffies’.”

Annemieke vd Pligt

BONUS!!
Als je een abonnement hebt, heb ik nog een extraatje!

Zo lang je abo loopt, heb je als je dat wilt, toegang tot mijn betaalde facebookgroep waarin je onbeperkt online pilates, yang yoga (dat is dus een andere vorm van yoga waar je juist wel kracht gebruikt) en yogalates (combi pilates en yoga) lessen kunt volgen.

Zodoende kun je ook altijd thuis nog les volgen als je extra lessen wil volgen of wanneer je een keer niet kan en de les niet in kan halen. Ook handig voor de mama’s onder ons als je even geen geen oppas hebt, maar wel lekker iets wil doen!

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail me gerust via leonie@samenraken.nl