Pilates & Yoga met Leonie online

Online Pilates of Yoga les volgen op elk moment van de dag in je pyjama, je hippe sportoutfit of nou ja.. vul maar in! Jij bepaalt.

Ideaal om je dag energiek & ontspannen mee te beginnen of beëindigen. Of misschien wel een heerlijke inspiratiegever wanneer je als ondernemer thuis werkt.

Hoe werkt het?

Wanneer je deelneemt aan “Yoga en Pilates met Leonie” krijg je toegang tot een besloten Facebookgroep waar je alle lessen vindt. De lessen worden steeds aangevuld.

Omdat je de ene keer meer tijd zal hebben als het andere moment zal je er lessen van verschillende lengtes vinden. 

Zolang je abonnement loopt, kun je zo vaak als je wil de lessen volgen op het moment dat het jou uitkomt. 

Je vindt er ook korte filmpjes van kleine oefeningen die ik ook op social media gepost hebt. Jij hebt ze dan alleen allemaal lekker overzichtelijk bij elkaar.  

Wat levert regelmatig (ik adviseer minimaal 1x per week) Pilates & Yoga je op?

 • Meer kracht en lenigheid
 • Verhoogd lichaamsbewustzijn
 • Meer vertrouwen in jezelf en je lijf
 • In zeer veel gevallen vermindert het klachten in je rug, nek en schouders. Let wel. Soms voel je de pijn eerst meer, omdat je je er bewuster van wordt. Daarna vermindert het. En je kunt ook gewoon spierpijn ervaren natuurlijk.
 • Beter kunnen ontspannen
 • Sneller uit je hoofd in je lijf kunnen komen
 • Beter naar je intuïtie / gutfeeling / je (inner)voice kunnen luisteren
 • Je energieker voelen

Nu weet ik dat je op meerdere plekken online lessen kunt volgen. Misschien zelfs wel gratis. Waarom zou je dan kiezen voor les volgen bij mij? 

 • Ik maak het graag een zo’n persoonlijk mogelijke ervaring. Je mag mij dus gewoon mailen met vragen of taggen onder een filmpje in de groep. Bijvoorbeeld omdat je een les wil met een bepaald thema. Omdat je meer uitleg wil over een oefening. Omdat je fysieke klachten hebt waar je gericht oefeningen voor zou willen. 
 • Het maakt niet uit welk niveau van conditie, kracht & lenigheid je hebt. Ik geef altijd heel veel opties. Kies voor de optie die in het moment bij jou past.
 • Veel aandacht voor techniek, ademhaling & lichaamsbewustzijn
 • Ik tune altijd zo veel mogelijk in bij wat je nodig hebt. Dat doe ik als ik live les geef, dat doe ik als ik online les geef. Dat betekent dat ik een les ook altijd in het moment creëer.
 • Een Pilatesdocente met 8 jaar ervaring in Pilates doceren
 • Je hoeft niet te kiezen tussen Yoga & Pilates. Hier kan het allebei!
 • Lessen eindigen altijd met een moment ontspanning

Wanneer moet je juist NIET voor mij kiezen?

Say what Leonie, ga je dat ook zeggen? Ja dat doe ik. Ik houd van transparantie en wil vooral dat het een fijne ervaring voor je wordt. Makes us both happy!

 • Als je een drillmeister als docente wil
 • Als je heel hard wil zweten en knallen
 • Als je af en toe Engelse woorden tussen het Nederlands niet trekt
 • Als je zoekt naar zeer gelikte filmpjes ( ik neem het ook gewoon bij mij thuis op )

Dan wil je natuurlijk ook nog gewoon weten wat het kost. Ja toch?

Maandabonnement
Deelnemers betalen € 37,50 
per maand

Het abonnement is per maand opzegbaar. Wil je opzeggen dan doe je dit per mail een week voor de volgende kalendermaand. Easy does it!

Kwartaal abonnement
Je betaalt in één keer € 99,00 Kwartaalabonnement (wat neer komt op € 33,00 per maand)

Wil je opzeggen dan doe je dit per mail een week voor de volgende kalendermaand. Easy does it! Doe je niets dan gaat er weer een nieuw kwartaal in. Je kunt na een kwartaal ook je abonnement aanpassen naar een andere abonnementsvorm.

Half jaar abonnement
Je betaalt in één keer € 180,00 (wat neer komt op € 30,00 per maand)

Wil je opzeggen dan doe je dit per mail een week voor de volgende kalendermaand. Easy does it! Doe je niets dan gaat er weer een nieuw half jaar in. Je kunt na een half jaar ook je abonnement aanpassen naar een andere abonnementsvorm.

Testimonials*

“De pilates lessen die ik bij Leonie heb gevolgd, waren altijd een fysieke uitdaging maar net met dat stukje meer. Meditatie en balans. Hoe breng je de balans aan in je hectische bestaan. Meditatie altijd met fijne muziek om je te ondersteunen. Leonie geeft lessen op maat en let heel goed op een juiste houding. Ook al zit jouw lijf net iets anders in elkaar, Leonie heeft daar oog voor. Fijne lessen van een lieverd.” 
Anita 

“Dankzij Pilates heb ik mijn evenwicht letterlijk en figuurlijk hervonden. Vanwege mijn slechtziendheid was het evenwicht in het dagelijkse leven, ook op straat zoek. Tegenwoordig ben ik nog minder gaan zien, maar kan ik mij bij mijn dagelijkse wandelingen beter concentreren en ben ik beter in staat om een misstap op te vangen. Van jouw lessen heb ik in het bijzonder genoten. Met name jouw subtiele manier om fouten of zwaktes in de houding tijdens de oefeningen te corrigeren waardeerde ik zeer. De rustige en evenwichtige manier van les geven verrijkte mijn zaterdagen. Door jou heb ik geleerd om mijn oefeningen zorgvuldiger en nauwkeuriger uit te voeren. Hier heb ik ook nog van dag te dag baat bij. Pilates heeft mij mentaal sterker gemaakt.”
Gerlinde Maijer

“Dankzij de pilateslessen van Leonie leerde ik mij meer bewust worden van mijn eigen lichaam en mijn eigen grenzen. Zelfs ten tijde van een zware blessure (gebroken ribben) kon ik dankzij de persoonlijke begeleiding van Leonie gewoon pilates les blijven volgen. Ze heeft een rustige stem, weet heel goed wat ze doet en moedigt je aan om naar je eigen lichaam te luisteren, je op jezelf te concentreren en te genieten van het moment. 
Ik verliet elke les met een positief gevoel en soms wat spierpijn 😉 
De lieve en positieve woorden van Leonie tijdens de les nam ik met mij mij gedurende die dag en de dagen erna. Hierdoor bleef ik ook buiten de les dichter bij mezelf. 
Mede dankzij de positieve ervaringen van de lessen van Leonie, ben ik zelf ook de opleiding gaan volgen tot pilates instructrice. Leonie is zeker een van mijn voorbeeld ‘juffies’.”

Annemieke vd Pligt

* Deze testimonials zijn van mensen die in een groepsles van mij aanwezig waren, dus niet online. Ik ben daar graag transparant in. In de toekomst zullen hier uiteraard ook testimonials staan van online lessen!


Wil je aan de slag? Meld je aan via mail en ik zorg dat jouw lessen zo spoedig mogelijk in gang gezet kunnen worden. Natuurlijk kun je me ook mailen als je nog vragen hebt. Hieronder vind je alvast wat veel voorkomende vragen.

Veel voorkomende vragen:

Ik ben zwanger. Kan ik deelnemen? Het eerste trimester kan dat in de meeste gevallen prima. Daarna raad ik Pilates je af. Zeker online. Sommige oefeningen zijn dan namelijk niet geschikt. Ook in de Yoga zijn niet alle assana’s geschikt of prettig. Er bestaat overigens wel Zwangerschapspilates & Zwangerschapsyoga. Daar wordt rekening gehouden met wat wel en niet veilig is. 
Ik heb al heel lang niet gesport, kan ik deelnemen? Ja hoor, geen probleem! Ik geef altijd heel veel opties zodat zowel de beginner als de wat meer gevorderde deelnemer deel kan nemen. 
Ik heb veel last van mijn rug, kan ik meedoen? Pilates wordt heeeeel vaak aanbevolen bij rugklachten en kan je dus enorm helpen. Twijfel je of het in jouw geval een goed idee is? Vraag dan om advies bij je (behandelend) fysiotherapeut. 
Ik ben hypermobiel of heb fibromyalgie. Is Pilates of Yoga iets voor mij? JA, ja en nog eens ja. Ik ben zelf hypermobiel en voormalig fibromyalgiepatiënte. Pilates heeft mij enorm geholpen en ook veel mensen met deze klachten die mijn lessen volg(d)en. Waarom? Ik leer je te luisteren en samen te werken met je lichaam en je grenzen te voelen. Daarnaast bouw je kracht op. De combinatie van Pilates & Yoga is helemaal Powerful.
Ik ben totaal niet lenig. Is Pilates of Yoga dan wel wat voor mij? Juist wel! Sowieso gaat het totaal niet om hoe ver je kunt. Door regelmatig Pilates & Yoga te doen wordt je vanzelf iets leniger. En dan nog, ieder lijf is verschillend. En dat is okay!
Is Pilates & Yoga alleen voor vrouwen? Nee! Ik richt me vooral op vrouwen, maar dat betekent niet dat je als man niet welkom bent. Integendeel!
Ben ik te oud voor Pilates of Yoga? Ik heb les gegeven aan deelnemers van 9 t/m 81 jaar. Leeftijd is niet zo belangrijk. Zolang je je er goed bij voelt: DOEN!
Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates? Yoga is veel ouder dan Pilates. Joseph Pilates ontwikkelde Pilates tijdens gevangenschap om gezond te blijven. En gaf zijn medegevangenen ook les. Pilates is een bewegingsleer die ook put uit Yoga vandaar de overeenkomsten.Yoga is veel meer dan de houdingen (asanas) die je op de mat uitvoert. Yoga is een levenswijze. Ook verschilt de ademhaling. Bij Yoga adem je in en uit door je neus. Bij Pilates in door je neus en uit door je mond. 
Eindig je je lessen met een ontspanning? Ja, altijd! Het is het moment waarop de hele les kan integreren en je ontspanning helemaal toe kan laten.

Wil je je na het lezen van deze informatie graag aanmelden voor online Pilates (& yoga)?
Meld je dan aan via leonie@samenraken.nl en ik maak het voor je in orde!

Liever al eens ervaren hoe het is om online les te krijgen van me?
Dat kan natuurlijk ook. Schrijf je dan hier in om een gratis les te ontvangen.*

*Je schrijft je hiermee ook gelijk in voor mijn mails. Harstikke gezellig! Maar wil je die op enig moment niet meer ontvangen, dan schrijf je je heel eenvoudig weer uit. No hard feelings.